Dakbedekking weesp

in
242

Dakbedekking weesp

Dakbedekking voor vlakke en hellende daken

Of uw huis nu een plat dak of een hellend dak heeft, de juiste dakbedekking kan een wereld van verschil maken. Uiteraard wilt u dat de bedekking uw huis beschermt tegen (weers)invloeden. Maar u heeft vast ook het liefst dat de dakbedekking brandveilig, licht qua gewicht, eenvoudig aan te brengen en onderhoudsvriendelijk is. Dit vraagt om gedegen kennis over de mogelijkheden en de materialen waaruit u kunt kiezen. Wist u bijvoorbeeld dat platte daken om een waterdichte bedekking vragen en dat bij hellende daken afwaterende bedekking ook voldoende is?

Dakbedekking Weesp voor alle soorten daken

Daken hebben veel te verdragen. Regen of andere neerslag vormt een belasting voor de bedekking. Een sterke en duurzame dakbedekking is dan ook van groot belang. Geschikte materialen zijn dakpannen, teer, PVC, synthetisch rubber en natuurlijk helemaal van deze tijd: een vegetatiedak. Teer en PVC kennen een levensduur van rond de 25 jaar en zijn qua aanschaf voordeliger dan synthetisch rubber en een vegetatiedak. Daarentegen gaan deze vaak rond de 40 jaar mee.

Dakbedekking  voor hellende daken

Bij dakbedekking voor hellende daken kunt u grofweg kiezen uit dakpannen, leien, riet en een vegetatiedak. Dakpannen worden het meest gebruikt. Dit vergt een vakkundige aanpak en een goede inschatting van eventuele extra noodzakelijke werkzaamheden. De dakbedekking wordt gelegd op een damp doorlatende folie, eventuele isolatie en op houden dakpanlatten. Dakpannen hebben een lange levensduur, kunnen in een kort tijdsbestek worden gelegd, zijn brandvertragend en het onderhoud is eenvoudig. Kortom, een prima keuze.

Vakkundig advies bij keuze in dakbedekking Weesp

De keuze voor de meest geschikte dakbedekking is natuurlijk afhankelijk van uw dak, uw budget en uw wensen. U kunt zelf een inventarisatie doen en kiezen op basis van informatie die u hebt opgevraagd of opgezocht. Maar u kunt u ook laten adviseren door onze ervaren vakmensen. Wellicht wilt u nieuwe dakbedekking combineren met het plaatsen van zonnepanelen, bijvoorbeeld? Dan is het goed om te weten welke bedekking hierbij het meest geschikt is. Goed advies is waardevol.

Dakbedekking weesp

Dakbedekking plat dak Weesp

De daken van veel woonhuizen, garages, veranda’s, carports, schuren, loodsen en werkplaatsen zijn vaak vlak. De juiste dakbedekking voor een plat dak, hangt af van de functie van het pand. Als uw dakconstructie in goede staat verkeert, dan kun u ook kiezen om dakbedekking van een plat dak over een bestaande laag te plaatsen. Dit scheelt in zowel kosten als werkzaamheden. Om er zeker van te zijn dat de nieuwe dakbedekking over de oude bedekking kan worden gelegd, kunt u een dakinspectie door een dakexpert laten uitvoeren.

Nieuwe dakbedekking plat dak in Weesp

Als u van plan bent om te investeren in nieuwe dakbedekking, dan loont het misschien de moeite om te bekijken of er meerdere werkzaamheden verricht moeten worden. Wellicht is het een mooie gelegenheid om dakisolatie aan te leggen of bent u zich ook aan het oriënteren op een dak met begroeiing. U kunt uw eventuele wensen altijd het beste laten toetsen door advies in te winnen bij ervaren vakmensen. Ook voor enkel nieuwe dakbedekking bij een plat dak. Er zijn namelijk verschillende soorten dakbedekking waaruit u kunt kiezen. Voor dakbedekking voor een plat dak kunt u uit drie soorten bedekking kiezen.

Keuzes voor dakbedekking plat dak

Bitumen wordt veruit het meest gebruikt als dakbedekking voor een plat dak. Deze bedekking wordt met een brander op het dak bevestigd en heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Het materiaal is waterdicht en zeer sterk. Hoewel het niet zo goed tegen de zon kan, wordt dit vaak opgelost door het aanbrengen van grind. PVC wordt ook gebruikt als dakbedekking voor een plat dak. Dit wordt met behulp van lijm op de ondergrond geplakt en gaat doorgaans ook 25 jaar mee. Ook PVC is waterdicht en verkrijgbaar in wit, zodat het zonlicht beter weert.

Duurzame dakbedekking voor plat dak in Weesp

Als u kiest voor synthetisch rubber als dakbedekking op een plat dak, dan zou u hier in een later stadium een dak met begroeiing op kunnen laten plaatsen. Synthetisch rubber heeft een lange levensduur. Gemiddeld gaat het op een plat dak zo’n 40 jaar mee. Ook is EPDM zeer onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen temperatuurverschillen. Mocht u overwegen om een vegetatiedak te laten plaatsen, dan kan dit het beste op een plat dak. Ongeacht welke dakbedekking u kiest, laat u vooral goed informeren over wat de mogelijkheden zijn.