Dakbedekking

Dakbedekking

SERVICE OVERVIEW

Dakbedekking voor vlakke en hellende daken

Of uw huis nu een plat dak of een hellend dak heeft, de juiste dakbedekking kan een wereld van verschil maken. Uiteraard wilt u dat de bedekking uw huis beschermt tegen (weers)invloeden. Maar u heeft vast ook het liefst dat de dakbedekking brandveilig, licht qua gewicht, eenvoudig aan te brengen en onderhoudsvriendelijk is. Dit vraagt om gedegen kennis over de mogelijkheden en de materialen waaruit u kunt kiezen. Wist u bijvoorbeeld dat platte daken om een waterdichte bedekking vragen en dat bij hellende daken afwaterende bedekking ook voldoende is?

Dakbedekking voor alle soorten daken

Daken hebben veel te verdragen. Regen of andere neerslag vormt een belasting voor de bedekking. Een sterke en duurzame dakbedekking is dan ook van groot belang. Geschikte materialen zijn dakpannen, teer, PVC, synthetisch rubber en natuurlijk helemaal van deze tijd: een vegetatiedak. Teer en PVC kennen een levensduur van rond de 25 jaar en zijn qua aanschaf voordeliger dan synthetisch rubber en een vegetatiedak. Daarentegen gaan deze vaak rond de 40 jaar mee.

Dakbedekking voor hellende daken

Bij dakbedekking voor hellende daken kunt u grofweg kiezen uit dakpannen, leien, riet en een vegetatiedak. Dakpannen worden het meest gebruikt. Dit vergt een vakkundige aanpak en een goede inschatting van eventuele extra noodzakelijke werkzaamheden. De dakbedekking wordt gelegd op een damp doorlatende folie, eventuele isolatie en op houden dakpanlatten. Dakpannen hebben een lange levensduur, kunnen in een kort tijdsbestek worden gelegd, zijn brandvertragend en het onderhoud is eenvoudig. Kortom, een prima keuze.

Vakkundig advies bij keuze in dakbedekking

De keuze voor de meest geschikte dakbedekking is natuurlijk afhankelijk van uw dak, uw budget en uw wensen. U kunt zelf een inventarisatie doen en kiezen op basis van informatie die u hebt opgevraagd of opgezocht. Maar u kunt u ook laten adviseren door onze ervaren vakmensen. Wellicht wilt u nieuwe dakbedekking combineren met het plaatsen van zonnepanelen, bijvoorbeeld? Dan is het goed om te weten welke bedekking hierbij het meest geschikt is. Goed advies is waardevol.